Često postavljena pitanja

Često postavljena pitanja

Da li je svaki DanKuchen studio isti?

Nikako! Izbor DAN studija za kupovinu kuhinje izuzetno je bitan. Izvrsnost DAN kuhinje koju kupujete ne ovisi o tvornici nego isključivo o studiju, ili točnije prodavaču i monteru koji će Vam prodati i montirati kuhinju.

Dakle. Studio izrađuje projekt kuhinje, samostalno određuje cijenu kuhinje, te prodaje kuhinju na temelju projekta. Nakon prodaje studio naručuje elemente iz DanKuchen tvornice koja prema uputama studija izrađuje elemente iz prethodno utvrđenog asortimana. Nakon izrade studio elemente dostavlja kupcu i prema projektu izrađuje kuhinju.

  • DanKuchen tvornica proizvodi i prodaje kuhinjske elemente visoke kvalitete.
  • DanKuchen tvornica NE posjeduje studio u kojem prodaje kuhinje kupcima.
  • DanKuchen tvornica NE izrađuje i nije odgovorna za kuhinje koje se isporučuju kupcima.

Gotovo svaki studio je tvrtka za sebe. Stoga, cijene, način naplate, točnost projekta, vrijeme isporuke i preciznost prilikom montaže drastično se razlikuju od studija do studija. Rezervirajte termin za izradu projekta u našem jedinom originalnom studiju sa tradicijom dužom od 15 godina. Rezerviraj termin →

Da li se projektiranje kuhinje naplaćuje?

Projektiranje idejnog rješenja kuhinje i savjetovanje je u potpunosti besplatno. Po potpisivanju ugovora o kupnji ustupamo Vam kompletnu projektnu dokumentaciju; rendere, skice i plan instalacija. Sve eventualne promjene i dorade nacrta, također su uračunate u cijenu kuhinje.

Kolika je točna cijena kuhinje i da li se kuhinje prodaju po metru?

U nekom vremenu davno prije, prodaja kuhinja radila se “po metru”. U međuvremenu su se stvari bitno promijenile te danas prilikom izrade kuhinja po mjeri postoji bezbroj mogućnosti koje bitno utječu na konačnu cijenu. Zato je najtočniji način izračuna cijene kuhinje projektiranje u samom studiju. Izrada plana, ili projekta kuhinje ne obvezuje kupnju i potpuno je besplatna.

Kolika je cijena montaže kuhinje?

Cijena montaže je uračunata u cijenu kuhinje.

Kolika je cijena dostave?

Dostava do vrata na području Grada Zagreba i okolice je uračunata u cijenu kuhinje.

Što je potrebno za moj prvi posjet?

Za početak potrebno se javiti mail-om ili telefonom i rezervorati termin sastanka. Od podataka dovoljne su Vam samo okvirne mjere ili tlocrt prostora, a sve ostalo prepustite našim stručnim projektantima.

Kako projektirate kuhinje?

Inicijalno u skladu sa Vašim željama, našim prijedlozima, savjetima, okvirnim mjerama prostora, projektirat ćemo Vam napraviti 3D vizualizaciju i idejnim projektom educirati Vas o detaljima vaše buduće kuhinje. Nakon izrade idejnog projekta krećemo u proces izmjere i uviđaja od strane naših montera, a tada slijedi izrada izvrdbenog projekta i proizvodnja.

Planiramo adaptaciju. Kada bi trebali doći po projekt kuhinje?

Prvi korak adaptacije je projekt. Ne predlažemo, već inzistiramo da po projekt nove kuhinje dođete prije početka adaptacije. Određivanjem rasporeda elemenata u prostoru određujete pozicije instalacija, određujete boje namještaja pa je odabir keramike jednostavniji, utvrđujete potencijalnu reorganizaciju prostora koja nudi rješenja kojih se niste sjetili….

Gradimo kuću. Kada bi trebali doći po projekt kuhinje?

U najranijoj mogućoj fazi, bez obzira na upute arhitekta ili dizajnera interijera – svaki savjet ili sugestija su dobrodošli. Naime, izmjene projekta u poodmakloj fazi izvedbe su vrlo teške, a često i potpuno neizvedive (npr. provlačenje vode i odvod za kuhinjski otok). Dođite u naš studio i bez obveze na kupovinu napravit ćemo bolju ili lošiju verziju prethodno planiranog – papir trpi sve!

Izrađujete li plan instalacija za buduću kuhinju?

U svakom slučaju bilo bi idealno kada bi se kuhinja projektirala samo prema dimenziji zidova, a instalacije prema razmještaju kuhinjskih elemenata i to složeno prema pravilima struke. U tom slučaju, uz ostalu projektnu dokumentaciju, dobivate rješenje i plan instalacija.

Gdje se proizvode kuhinje?

DAN Kuhinje se proizvode u industrijskim pogonima nedaleko grada Linz-a, u Austriji. Bitno je za naglasiti da su kuhinje izrađene u toj tvornici istovjetne za sva tržišta (zemlje) gdje Dan Kuchen ima svoja predstavništva, te da su svi dijelovi jednake kvalitete bez obzira na konačnu vrijednost kuhinje.

Postoji li razlika u kvaliteti između pojedinih modela kuhinja?

Bez obzira o kojem se modelu ili stilu kuhinje radi, sve su DAN kuhinje jednake visoke razine kvalitete. Jedina možebitna razlika u cijeni, a za istu kompoziciju, je u odabiru tipa materijala fronte. Bitno je za naglasiti da bilo kojim odabirom kuhinje – modela koja vizualno i stilski odgovara vašem prostoru dobivate istu provjerenu kvalitetu.

Kakva je kvaliteta kuhinjskih okova

DanKüchen koristi samo najbolje iz proizvodnog programa nekoliko renomiranih proizvođača okova kao što su Kesseböhmer, Häfele te ponajviše Blum sa Click Blum okovima vratiju i Blumotion ladicama nosivosti 50kg. Također postoje razna rješenja za kutne elemente, podizni i rotacijski sustavi, te rješenja velike nosivosti za spremanje namirnica, sortiranje otpada i spremanja suđa. Odabrani su kvalitetom optimalni okovi iz svake klase sukladno sa DanKüchen politikom kvalitete.

Kakve kuhinjske fronte nudite?

Iz naše ponude, prema sastavu materijala, možete birati između iverala, medijapana do 22mm debljine, masivnog drveta, stakla te metala. Prema vrsti završne obrade materijala, u ponudi su laminat (mat dekori drva, jednobojni), furniri, folije na akrilnoj i PVC bazi, te lak visoke kvalitete (mat i visokog sjaja).

Kakve radne ploče nudite i od kojih materijala?

U standardnoj DanKuchen ponudi postoji preko 30 dekora radnih ploča, u debljinama od 20, 38, 60, 80 i 100mm. Materijal izrade je prešana čestična ploča (iveral) zaštićena vodootpornim laminatom i temperaturnom zaštitom.

Osim standardne ponude DAN kuhinju možete opremiti i radnim pločama od prirodnog ili umjetnog kamena (mramora, granita, kvarca), modernih materijala od polimera (kerrock, getacore, corian, montelli…), MaxCompact pločama od prešanog laminata te ploče od masivnog drveta. Svi navedeni materijali imaju svoje prednosti u estetskom i funkcionalnom smislu, omogućavaju fleksibilnu ugradnju sudopera i ploča za kuhanje (pod radnu plohu i poravnatu ugradnju), također se mogu izvesti u raznim debljinama, te u kombijacijama od preko 200 boja.

Imate li u ponudi i kuhinjske aparate?

Svoju buduću kuhinju kod nas možete opremiti sa aparatima i opremom od preko 20 različitih proizvođača. Svi naši partneri imaju osiguranu servisnu mrežu, odgovarajuća jamstva i tržišni renome. Prodajno osoblje je educirano i uvijek ćete dobiti kvalitetan savjet i preporuku aparata, sudopera ili dodatne opreme koji su tehnički ili estetski najbolje rješenje za Vašu kuhinju.

Ugrađujete li aparate i spajate li ih na instalacije?

Sve aparate i opremu ugrađujemo na njihove fiksne pozicije jer montaža kuhinje mora biti odrađena od strane našeg ovlaštenog tima montera. Montaža kuhinje i ugradnja aparata i opreme kupljene u DanKüchen studioHR salonu je besplatna. Naša tvrtka nije ovlaštena i nema registriranu djelatnost za radove na instalacijama struje, plina i vode, te je naš savjet da te poslove trebaju obaviti profesionalne tvrtke i servisi sa odgovarajućom registriranom djelatnošću i certifikatima.

Što je IVERAL?

Iveral je materijal od kojeg se rade neke fronte i korpusi elemenata. To je čestična ploča od sitnih komada drveta sa troslojnim prešanjem; rijeđim u sredini, a vrlo gustim prema vanjskoj površini. Još se naziva i oplemenjena iverica jer je radi zaštite od grebanja i vlage presvučena laminatnim i melaminskim folijama. Rubovi iveral ploča se skoro uvijek obrađuju sa ABS trakama. Takve ploče se u pravilu ne lakiraju.

Što je MEDIAPAN?

Mediapan je materijal od kojeg se rade neke fronte. To je čestična ploča vrlo gusto prešane drvene prašine, a službeni naziv mu je MDF (medium density fiberboard). Zbog svoje velike gustoće moguće ga je obrađivati na sličan način kao i puno drvo. Vrlo je postojan i podržava reljefnu obradu pa je moguće ugravirati razne dekore poput ručki i dekorativne forme poput rustikalnih stilskih detalja. Medijapan je moguće kantirati kada se završna obrada sastoji od folija, no najčešće se lakira (mat ili visoki sjaj) a rubovi se zaobljuju.

Što je LAK i kakva je završna obrada fronte lakom?

Lak je vrsta završne obrade materijala. Proces lakiranja se sastoji u nanošenju više slojeva poliuretanskih, ili poliesternih premaza koje je naknadno moguće polirati redi efekta visokog sjaja, ili matiranjem u raznim stupnjeva gloss-a. Po završetku lakiranja, materijal (fronta) je zaštićena i dekorirana sa vrlo tvrdim i otpornim slojem završne obrade. Površine materijala ne moraju nužno biti ravne da bi se mogle lakirati pošto se špricanjem mogu pokriti sve reljefne strukture i rubovi.

Što je AKRIL i kakva je završna obrada fronte akrilom?

Akrli je vrsta završne obrade materijala. To je tanak (1,2mm) sloj plastične polimerske folije koji se nanosi na materijale poput ploča iverala, ili medijapana. Konačan efekt su ploče u raznim bojama i kombinacijama boja visoke reflektivnosti (visoki sjaj). Za razliku od laka, akril se ne nanosi na pojedinačne ploče (fronte) manjih dimenzija, već na ploče velikih formata od kojih se naknadno kroje željene dimenzije. Prema tome, rubovi materijala na koje je aplicirana akril folija uvijek imaju ABS rubne trake.

Što je FURNIR i kakva je završna obrada fronte furnirom?

Furnir je vrsta završne obrade materijala. To su tanki listovi raznih vrsta prirodnog drveta, a nanose se lijepljenjem na površinu materijala. Najčešće se dodatno premazuje prozirnim lakom radi dodatne zaštite, a procesom “bajcanja” mu je moguće promijeniti osnovnu boju dok se struktura i god drveta zadržavaju.

Što je FOLIJA i kakva je završna obrada fronte folijom?

Folija je vrsta završne obrade materijala. Tanki sloj plastične folije, najčešće visokog stupnja glossa (sjaja), no može biti u u polu-mat izvedbama. Može se aplicirati na iveral ili medijapan, no kako se radi o jeftinijoj vrsti završne obrade, materijal podloge je u pravilu iveral. Takve obrade se ne odlikuju posebnom razinom otpornosti na ogrebotine i temperature i ne mogu se reparirati za razliku od laka i akrila.

Visoki sjaj, ili mat? Što je lakše za održavanje?

Ovo je vrlo često pitanje i bitna stavka za buduće kupce kuhinja. Sve obrade fronti podjednako privlače prašinu i prema tome vrijeme posvećeno čišćenju fronte ispada jednako. Jedina razlika bi bila u boji, odnosno na frontama svijetle boje se prašina manje vidi nego na tamnim bojama. Isto tako, ”packe” će se lakše zamijetiti na jednobojnim površinama nego na frontama šarenih dekora. Isto vrijedi za ručke; na kromiranim površinama su lakše vidljivi otisci za razliku od mat obrada. Sve u svemu, bitnih razlika u količini pažnje posvećenoj održavanju površina nema, slobodno odaberite sebi najljepšu kombinaciju dekora i završne obrade, nećete pogriješiti. Dobar savjet bi bio kako je sve fronte najbolje čistiti mekanom krpom i blagim sredstvima.

posjeti : Naš studio